Adenoviroza – o maladie destul de raspandita, mai cu seama in mijlocul copiilor, care decurge in forme sporadice sau focare (epidemii).

Ultimele apar, mai ales in colectivele de copii din crese, gradinite, orfelinate, case de copii, adolescenti si tineri din camine studentesti, internate.

Adenovirozele sunt infectii larg raspandite, cauzate de un grup de virusuri numite adenovirusuri care provoaca rinite, faringite, pneumonii, adenite, meningite. Adenoviroza este de cele mai multe ori sunt insotita de febra ridicata si stare generala proasta.

Adenoviroza este o maladie din grupul infectiilor respiratorii determinata de adenovirusuri, care patrund in organismul uman pe diverse cai si se caracterizeaza clinic prin simptome de intoxicatie moderata, afectarea cailor respiratorii, a tracului digestiv, tesutului limfatic si altor organe.

Diagnosticul si tratamentul infectiei adenovirale se efectueaza in sectiile de boli infectioase, iar la bolnavii cu forme usoare – in conditii de policlinica sau domiciliu. Una din masurile profilactice importante in privinta infectiei adenovirale consta in depistarea precoce a bolnavilor, izolarea si tratarea lor.

E necesar ca copiii la sosirea in crese sau gradinite dimineata sa fie examinati de catre personalul medical, controland starea istmului faringian, a mucoaselor bucale si conjunctivale, masurand temperatura corpului si culegand anamneza de la parinti pentru a evita adenoviroza.

In perioada epidemiei se evita contaminarea copiilor sanatosi cu cei bolnavi, copiii se izoleaza la domiciliu pe parcursul a 10 zile dupa depistarea ultimului bolnav.

Adenovirozele pot da complicatii grave, daca nu sunt tratate la timp, datorita inflamarii glandelor adenoidale. Tratamentul naturist este doar un adjutant al tratamentul medicamentos.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in adenoviroza:

Adenoviroza