Astenia este o slabire generala a organismului, aceasta traducandu-se printr-o stare de oboseala, care poate antrena insuficiente functionale multiple.

Astenia poate avea diverse cauze si se poate prezenta sub diferite aspecte, afectand in mod preponderent sfera psihica, fizica, intelectuala sau sexuala.

Dar rare sunt cazurile in care toate aceste forme nu interactioneaza intre ele.

Astfel scaderea potentialului fizic duce la scaderea potentialului sexual sau, o mica depresie psihica provoaca o scadere a capacitatilor intelectuale si sexuale.

Cum putem scapa de oboseala?

Astenia functionala pasagera nu este legata de nici o afectiune maladiva.

Ea va face sa spuneti: Nu stiu ce se intampla, dar sunt extenuat(a). Aceasta stare de oboseala este foarte rapandita in societatea noastra.

Cata lume nu se plange in prezent de lipsa tonusului, de scaderea formei fizice, de o stare de rau care nu poate fi definita, cu toate ca aceste persoane sunt supuse unor examene medicale perfect normale, insotite de examene biologice si radiologice care nu evidentiaza nici o anomalie serioasa?

In ochii tuturor, sunteti intr-o stare buna de sanatate, sau mai degraba nu aveti nici o disfunctie maladiva care sa justifice necesitatea unui tratament particular. Si totusi va simtiti obosit si nu va aflati in starea cea mai buna.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in astenie:

Astenie