Pleoapa superioara nu poate fi ridicata complet, astfel incat pupila este partial acoperita.

Daca blefaroptoza este unilaterala, pleoapa sanatoasa se va ridica mai mult decat cea bolnava.

Pentru a obtine o vedere normala, pacientul incearca sa ridice capul sau sprancenele, facand multiple cute pe frunte.

Blefaroptoza este cauzata de dezvoltarea defectuoasa congenitala a muschiului ridicator al pleoapei superioare, paralizia nervului oculomotor sau alte afectiuni ale muschiului sau nervului mai sus mentionati.

Blefaroplastia reprezinta interventia de chirurgie estetica de la nivelul pleoapelor, avand drept scop corectarea semnelor de imbatranire de la acest nivel si schimbarea aspectului «trist» al privirii cu unul mai destins si relaxat.

Odata cu inaintarea in varsta, pierderea elasticitatii pielii si gravitatia duc la aparitia excesului cutanat la nivelul pleoapelor superioare.

Totodata, la nivelul pleoapelor inferioare, grasimea va protruziona, cu aparitia “pungilor” la acest nivel.

Prin urmare, la nivelul pleoapelor superioare problema este reprezentata in principal de excesul de piele, pe cand la nivelul pleoapelor inferioare, problema principala o reprezinta excesul de grasime.

Prin blefaroplastia superioara este inlaturat excesul cutanat cu ajutorul unei incizii disimulate la nivelul pliului de deasupra genelor.

In cazul blefaroplastiei inferioare, excesul de grasime este inlaturat in general printr-o incizie situata pe partea interna a pleoapei, deci invizibila.

Pot fi operate doar pleoapele superioare, sau doar pleoapele inferioare, sau atat pleoapele superioare cat si cele inferioare.

Blefaroplastia poate fi asociata cu alte interventii estetice la nivelul fetei: lifting frontal, lifting cervico-facial, rinoplastie, laser, dermabrazie, peeling, etc.

Este o interventie chirurgicala care se adreseaza persoanelor de ambele sexe, in general trecute de 40 de ani, desi, in cazul unor modificari ereditare, poate fi efectuata si mai devreme.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in blefaroptoza:

Blefaroptoza