In bulimie simptomele sunt intelese gresit si exista persoane care cred ca au aceasta afectiune, pe care de fapt nu o au. Bulimie se intalneste predominant la femei si in perioada 11-35 de ani. De obicei greutatea persoanei este normala sau usor crescuta, dar nu se ajunge la obezitate.

Are frica groaznica de a se ingrasa chiar foarte putin si imaginea de sine este distorsionata. Aceste persoane simt ca nu se mai pot controla si mananca cantitati foarte mari de mancare.

Mananca foarte repede si de obicei singure, pana cand se simt rau. Mananca mult chiar si cand nu le e foame apoi se simt dezgustate si vinovate.

Puteti recunoaste foarte usor un bulimic dupa perioada care urmeaza celei in care a mancat foarte mult. Nu va mai manca deloc pentru cel putin 24 de ore sau va disparea in baie pentru multa vreme pentru a-si provoca reflexul de voma.

Uneori fac activitate fizica intensa pentru cel putin o ora pentru a scapa de aceasta vina.

Acum stim daca avem sau nu bulimie, sau daca persoana de langa noi are sau nu bulimie, asa ca urmeaza tratamentul, care trebuie sa subliniez ca e de lunga durata.

In faza acuta este necesar un tratament cu antidepresive. Urmeaza apoi terapia de constientizare a comportamentului care a dus la dezvoltarea bulimiei. Astfel, se vor intelege factorii care au contribuit la aceasta disfunctie si se va incerca schimbarea comportamentului in momentul confruntarii cu aceste probleme. De asemenea se va stimula elaborarea unor strategii de control al expunerilor la situatii cu risc crescut.

Un comportament sanatos din punct de vedere al nutritiei este obligatoriu toata viata si trebuie inteles si aplicat de catre bulimic. Mesele si gustarile trebuie sa fie echilibrate ca si continut caloric si ca numar.

Sunt necesare cantitati adecvate de grasimi si fibre pentru promovarea satietatii cat si sa se evite ingestia unor cantitati mai mari decat necesar la o masa. Trebuie evitate activitatea fizica excesiva sau incercarea dietelor de slabit. Se vor include, in dieta, mancarurile care erau considerate interzise.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in bulimie:

Bulimie