Cancer de colon este a doua cauza a mortii in USA, insa e o boala destul de rar intalnita in tarile in care dieta include putina carne si multe alimente bogate in fibre vegetale.

Cancer de colon si rect: sange vizibil in scaun, scurgeri sanghinolente din anus, constipatie alternata cu diaree, balonari dureroase.

Zeci de studii facute cu diferite ocazii au venit sa confirme aceasta observatie.

Astfel, in urma unor cercetari efectuate timp de 4 ani s-a ajuns la concluzia ca o dieta bogata in fibre insolubile a inhibat dezvoltarea pre-cancerului de colon si a polipilor rectali (care au in general tendinta de a se mari si a deveni maligni).

Studiile au confirmat de asemeni faptul ca fibrele insolubile reduc atat acizii biliari, cat si bacteriile din intestine despre care se crede ca ar fi posibili promotori ai cancerului.

Frecventa cancerului de colon este mai crescuta la pacientii la care predomina regimurile alimentare sarace in fibre.

Modificarile de flora intestinala, constipatia la persoanele cu alimentatie densa in general dar saraca in fibre, sunt factori care trebuie luati in seama in carcinogeneza colonului.

In cancerul intestinului subtire apar senzatii de voma si colici. In cancerul intestinului gros apar dureri in zona, alternativ diaree si constipatie. Defecatia se face cu durere.

Produse naturale Calivita recomandate in cancer de colon:

Cancer de colon