Celulita este definita ca o lipodistrofie localizata, adica consta in depuneri de grasime mai ales in jumatatea inferioara a corpului: abdomen, coapse, solduri, fese. Cercetari recente au aratat ca celulita este produsa atat de modificari ale tesutului gras cat si ale tesutului conjunctiv.

Mai exact, apare cand tesutul conjunctiv situat sub tegument si sustinator al grasimii devine slab si deformat.

Ca o consecinta grasimea subtegumentara protruzioneaza printre fibrele conjunctive si deformeaza suprafata pielii generand aspectul de “coaja de portocala”.

Celulita este foarte raspandita, peste 85% dintre femeile mature suferind de aceasta neplacere, indiferent de pozitia sociala, de aspectul fizic sau varsta.

Este intalnita si la barbati, insa mult mai rar pentru ca ei au tesutul subcutanat mult mai viguros si sustine mult mai bine grasimea.

Pe de alta parte si contextul hormonal este altul, aparitia celulitei fiind strans legata de o cantitate mai mare de hormoni estrogeni, specifici femeilor. Estrogenii in exces afecteaza direct tesutul conjunctiv, slabindu-l.

Pielea are aspect de “coaja de portocala”

O alta cauza a celulitei este existenta unei circulatii sanguine si limfatice deficitare ce duce la cresterea acumularilor de lichide in stratul superficial al grasimii situate sub tegument.

Ca urmare, grasimea nu se mai absoarbe normal in sange si pe de alta parte se incarca din cauza lichidelor in exces. Rezultatul este intinderea fibrelor de tesut conjunctiv. Acest lucru se traduce prin aparitia aspectului de “coaja de portocala” al tegumentului din zonele afectate. Totodata o circulatie sanguina si limfatica deficitara duce la acumularea de toxine in interiorul celulelor grase deoarece unul dintre rolurile sistemului limfatic este de a curata organismul de toxine si deseuri metabolice.

Toxinele si radicalii liberi care rezulta din metabolizarea diverselor alimente se acumuleaza in cantitate mare in adipocite (celule grase) daca circulatia limfatica nu este functionala si produc incarcarea cu lichide a acestor celule si umflarea lor. Radicalii liberi, care duc la o imbatranire prematura, ataca in mod direct tesutul conjunctiv.

Este interesant de stiut ca adipocitele din jumatatea inferioara a corpului depoziteaza grasimi de 6 ori mai mult decat cele din partea superioara a corpului si elibereaza aceste grasimi de 6 ori mai greu. Asa se explica prezenta celulitei de la talie in jos si de ce orice scadere in greutate este mai vizibila la nivelul fetei.

Tratamentul celulitei include mai multe metode

Celulita este favorizata de lipsa exercitiului fizic mai ales cand este combinata cu o dieta bogata in grasimi, aditivi alimentari, conservanti, cafea sau alcool. Exercitiile fizice sunt indispensabile unei bune circulatii sanguine si limfatice. Celulita, in afara aspectului estetic neplacut, poate avea si simptome cum ar fi senzatia de greutate in picioare, dureri la apasarea sau la masajul regiunilor afectate.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in eliminarea celulitei:

Celulita