Colita intestinala se manifesta prin durerile spasmodice ale intestinului, provocate de contractii puternice ale muschilor intestinali, sunt consecinte ale unei alimentatii excesive, ale unei inflamatii a mucoasei intestinale, ale unor substante toxice pe care le pot contine alimentele, ale unor alergii alimentare.

Boala evolueaza indelung, cu perioade de sanatate aparenta intrerupte de agravari provocate de abateri de la regim, emotii, stari de frig.

Cauza colitelor cronice trebuie cautata in enterocolitele acute neingrijite, in constipatia cronica netratata care sfirseste prin a duce la lezarea intestinului, in actiunea iritanta a viermilor intestinali sau intr-o digestie incompleta a alimentelor in stomac si intestinul subtire.

Printre cauzele frecvente de agravare a colitelor cronice se citeaza si starile de tensiune nervoasa prelungita si repetata si unele obiceiuri neigienice ca mestecatul grabit si incomplet al alimentelor, caracteristic celor ce mananca pe fuga sau nu au dantura buna, precum si abuzul de alimente iritante

pentru intestin, ca legume si fructe crude, ceapa, usturoi, hrean, masline, nuci, alune, marmelada, bomboane, paine neagra.

Suferintele bolnavului constau in dureri abdominale, balonari si diaree precedata de colici si bolboroseli abdominale.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in colita intestinala:

Colita intestinala