Dependenta de calculator nu este inca definita strict in termenii unei afectiuni psihiatrice clasice. De fapt, prezenta Internetului si a calculatorului in viata societatii transcende domeniul restrans al unei stiinte si presupune cresterea gradului de sofisticare a oricarei activitati umane.

Se considera, insa, ca in cazul anumitor persoane cu vulnerabilitate psihica (ai carei parametri nu au fost inca bine precizati) calculatorul este inalt dependogen.

Dupa unii autori, intre 5 si 10% dintre utilizatorii de Internet devin dependenti. Aproximativ acelasi procent se intalneste si in cazul consumatorilor de alcool.

Daca opt ore pe saptamana reprezinta o valoare medie “normala” de utilizare a Internetului, persoanele dependente petrec peste 35 de ore in fata calculatorului.

In cadrul unui grup de copii considerati dependenti de Internet/ calculator au putut fi observate urmatoarele tulburari de comportament: neglijarea temelor si scaderea notelor obtinute la scoala, abandonarea activitatilor sociale, iritabilitate daca nu este posibila folosirea calculatorului, lipsa interesului fata de alte activitati, probleme de alimentatie legate de neregularitatea meselor.

Dependenta de calculator poate fi privita si ca o tulburare de control al impulsurilor, intrand in aceeasi categorie cu cleptomania sau jocul de noroc patologic. Dupa unii autori, intre 5 si 10% dintre utilizatorii de Internet devin dependenti. Aproximativ acelasi procent se intalneste si in cazul consumatorilor de alcool.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in dependenta de calculator:

Dependenta de calculator