Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de 6 luni, primavara si toamna. Perioadele de post reprezinta ocazii foarte bune pentru detoxifiere. Este foarte important sa intelegi mecanismul acumularii toxinelor si efectele negative ale acestui fenomen pe care este greu sa-l evitam.

Mediul in care traim este supraincarcat de substante toxice care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne mentine sanatatea si fortele vitale.

Corpul hranit corect elimina in mod natural aceste toxine prin plamani, piele, rinichi si intestinul gros (colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare nesanatoase si a altor factori, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza.

Exista cateva simptome care constituie semnale de alarma: depuneri pe limba, mirosul neplacutal gurii, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, ganduri sumbre, iritabilitate, tensiune ridicata, balonari, probleme digestive.

Constipatia, depuratia insuficienta a intestinului provoaca o serie de afectiuni . Este trist dar adevarat ca organismul omului este un depozit de deseuri si toxine chiar daca aparent avem o stare buna de sanatate.

Vom expica in continuare acest aspect esential pentru sanatatea noastra.

Din cauza alimentatiei gresite (cartofi prajiti, carne, mezeluri etc.) pe intestinul gros se formeaza o pelicula de materii fecale supranumita “zgura”. Aceste depuneri, in timp se pietrifica. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Medicamentele contribuie de asemenea la “intoxicarea” corpului.

Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. S-a dovedit ca intestinul “infundat” este cauza principala a aterosclerozei dar si a altor boli. Colonul este organul cheie al sistemului digestiv in detoxifierea organismului.

Colonul are si un rol important in absorbtia fluidelor si a vitaminelor esentiale. “Intoxicarea” intestinului gros influenteaza multe organe generind diverse probleme de sanatate: afectiuni ale stomacului, afectiuni tiroidiene, hepatice, afectiuni cardiace, pulmonare, afectiuni renale, afectiuni ale vezicii urinare si ale prostatei.

Intoxicarea organismului se datoreaza unui mod de viata nesanatos, fumat, exces de alcool, unele medicamente, alimente modificate genetic, consum de apa contaminata, inhalarea unui aer poluat, expunerea la radiatii, pesticide, paraziti intestinali, produse rezultate din procesele metabolice si ale digestiei, profesie care expune la emanatii toxice etc.
Dieta neechilibrata cu alimente modificate genetic sau “imbunatatite” pentru a avea un gust mai bun si o culoare mai atragatoare, pentru a putea fi conservate un timp mai indelungat, alimente care contin calorii in exces, alimente nepermise (gen fast-food), sucuri acidulate cu exces de aditivi, mezeluri, carne in exces (mai ales carne rosie, carne de porc, care induce riscul de cancer de colon), zahar rafinat, faina alba si produse preparate din aceasta.

Alcool – Metabolismul alcoolului are loc in ficat, prin oxidarea moleculelor de etanol rezulta numeroase substante toxice care conduc la trei tipuri de maladii de gravitate variabila: steatoza hepatica alcoolica, hepatita alcoolica, ciroza hepatica alcoolica.

Fumat – Obiceiul de a fuma este un factor nociv pentru organism, tabagismul inrautateste considerabil calitatea vietii, substantele nocive din tutun ajung in sange si de aici in toate organele pe care le iriga si unde produce deteriorari: aparat respirator, cardiovascular, digestiv, renal, reproducator etc. Fumul de tutun scade cantitatea de oxigen care ajunge in tesuturi din cauza oxidului de carbon care ia nastere si pe care fumatorul il inhaleaza odata cu aerul.

Sedentarism – Lipsa de miscare este cauza a numeroase probleme de sanatate: respiratie deficienta (toxine neevacuate), constipatie (toxine acumulate) – importanta sursa de intoxicatie.

Toxine bacteriene si parazitare – Toxigeneza reprezinta un element esential al patogenitatii unor bacterii si paraziti, acestia avand capacitatea de a elabora anumite substante cu caracter toxic (toxine) si care produc reactii toxice locale si generale in organism.

Medicamente – Nu exista medicamente complet inofensive daca sunt consumate in doze exagerate si pe timp indelungat, de exemplu aspirina, paracetamol, anticoagulanti, antihipertensive, diuretice, anticonceptionale orale etc.

Intoxicare – Apare atunci cand organismul este pus in fata unor cantitati zilnice de toxine si cand toxinele acumulate in organism depasesc posibilitatea de neutralizare si excretie a organismului.

Simptomele intoxicarii organismului

Stare de slabiciune, oboseala cronica, stare de rau general, somn neodihnitor, dureri de cap, iritabilitate, depresie, limba incarcata, gust neplacut in gura, miros neplacut in gura (halena), constipatie cronica, indigestie, balonari, meteorism, fecalele, urina si transpiratia au miros fetid, senzatie de picioare grele, eruptii pe piele.

Boli degenerative

Autointoxicatia, constipatia si inactivitatea organelor de evacuare (plamani, ficat, rinichi, intestine, piele) conduc la intoxicarea organismului, iar substantele nocive se acumuleaza in jurul organelor sensibile (slabite).

Intoxicarea organismului prezinta riscuri mari de aparitie a unor boli degenerative precum cancer, hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, accident vascular cerebral, imunitate deficitara, disfunctii ale creierului si ale sistemului nervos, cum ar fi boala Parkinson si modificarile vasculare cerebrale cunoscute sub numele de senilitate, astm bronsic, bronsita cronica, insuficienta renala, hepatita, ciroza, artrita, guta, cataracta, retinopatia diabetica etc.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in detoxifierea organismului:

Detoxifierea organismului