Diemenoreea are ca simptom principal durerea in zona inferioara a abdomenului, incepand din ziua menstruatiei sau cu 1 zi inainte de declansarea menstruatiei.

Durerea dispare de regula in prima zi, sau poate persista 1-2 zile dupa inceperea acesteia si in general dispare la antialgice uzuale. Diemenoreea este posibil sa apara inconstant, numai in anumite luni.

In unele cazuri, durerea poate fi severa, se instaleaza paloarea fetei, extremitatile se racesc, pot aparea greata si voma, diaree, cefalee, palpitatii, dureri musculare si articulare, depresie, iritabilitate, insomnie.

Durerea poate radia catre regiunea lombosacrala sau catre interiorul coapselor. Simptomele pot disparea dupa debutul vietii sexuale regulate sau dupa prima nastere, dar aceasta nu este o regula.

Dismenoreea este deseori asociata unor boli ale uterului (endometrioza, fibrom uterin, stenoza colului uterin, anomalii congeniatale) sau trompelor uterine, unor tulburari endocrine, disfunctiilor ovariene, infectiilor pelvine, dispozitivelor contraceptive intrauterine, precum si unor factori mentali.

Dismenoreea poate fi primara, determinata de contractiile uterine normale, dar mai puternice si mai frecvente, controlate hormonal, care apar in lipsa unor modificari patologice, posibil de la prima menstruatie, sau secundara unor boli de uter, trompe uterine, sau ovare.

In aparitia dismenoreei primare au mai fost incriminate cresterea nivelului de prostaglandine si hipoxia (oxigenarea deficitara a) muschilor uterini.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in dismenoree:

Dismenoreea