1. Sensibilitatea dentara este o problema intalnita destul de des. Sensibilitatea dureroasa apare la rece, fierbinte sau dulce/acru (in concentratie foarte mare).

Aceasta sensibilitate poate aparea datoritã unui periaj prea agresiv, retractiei gingivale, aparitiei unor afectiuni gingivale, toate acestea expunand dentina radiculara (care este mai poroasa decat smaltul ce acoperã coroana dentara) stimulilor externi.

De obicei durerea cedeaza de la sine in cateva minute. Uneori aceste simptome sunt semnul unor afectiuni serioase, de aceea este indicat sa apelati la sfatul medicului dumneavoastra.

Pe langa indepartarea factorilor ce duc la aparitia acestei sensibilitati mai sunt o serie de agenti desensibilizanti, care sigileaza canaliculele dentinare. Astfel stimulii externi nu mai ajung pana la nerv, iar durerea se poate diminua pana la disparitie.

  1. Afectiuni gingivale. Unul din primele semne ale afectiunii gingivale este sangerarea gingiei.

Majoritatea pacientilor nu dau importanta acestui fapt. Totusi, acesta este primul semn al unei infectii numita generic gingivita.

Inflamatia gingiei apare ca urmare a placii bacteriene (intr-o prima faza) care se depune pe dinte la limita gingivala. Placa bacteriana poate fi indepartata prin periaj dentar.

Dupa cateva zile placa bacteriana incepe sa se mineralizeze si da formare tartrului. Acesta nu mai poate fi indepartat prin periaj, ci doar prin igienizare in cabinetul stomatologic.

  1. Bruxismul este cunoscut ca “frecarea dintilor”. Poate aparea noaptea (nocturn) sau ziua (diurn). Apare inconstient si are ca rezultat tocirea dintilor sau fracturarea lor. In aparitia bruxismului sunt implicati factori emotionali si psihici, dar mai ales existenta unor contacte defectuoase intre dintii celor douã arcade.

Tratamentul bruxismului este complex si poate imbina slefuirea usoara, selectiva a dintilor implicati in contactele defectuoase cu purtarea unor gutiere speciale (asemanatoare celor purtate de sportivi) pe timpul noptii pentru deconditionarea acestui reflex.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in dureri dentare:

Dureri dentare – sensibilitatea dentara, afectiuni gingivale, bruxismul