Gonoreea este o boala venerica foarte des intalnita, datorita contagiozitatii sale.

Gonoreea este o boala cu transmitere sexuala cauzata de prezenta in organism a bacteriei Neisseria gonoree, si care afecteaza zona uretrei, a colului uterin, anusului, rectului, gatului, organelor pelviene si uneori conjunctivitei (membrana ce captuseste pleoapa si suprafata ochiului).

Alte cai de contaminare sunt contactul nou-nascutului in canalul de nastere cu secretiile infectate ale mamei si exceptional, lenjeria murdara.

Perioada de incubatie la gonoree (perioada de la infectare pana la primele semne de boala ) este aproximativ de 3 zile (poate varia de la 1 la 14 zile).

Manifestari clinice gonoree la barbati. Secretie purulenta galben-verzuie abundenta din canalul uretral, senzatie de arsura si usturime la mictiune. Netratata promt, poate produce balanopostita (inflamatia preputiului) si fimoza (ingustarea inelului preputial).

Procesul inflamator in curand ajunge in uretra posterioara cu complicatii: prostatita gonococica, veziculita gonococica si epidimita gonococica. Efectele acestor complicatii sunt: stricturi de uretra, abcese, sterilitate.

Manifestari gonoree la femei. Infectia acuta la femei este rara. Se caracterizeaza prin secretia vaginala insotita de senzatie de arsura si usturime. Vulva, vaginul si colonul uterin sunt de un rosu-aprins si tumefiate.

Daca este afectata si uretra (ce este des), pacienta prezinta mictiuni frecvente, uneori sanguinolente. De cele mai multe ori forma acuta are un caracter tranzitoriu evoluand spre forma cronica. Aceasta evolueaza cu fenomene subiective moderate, fiind adesea apreciata ca o leucoree banala.

Adesea menstrele produc o activare a focarelor latente exacerband simptomatologia, ceea ce face ca bolnava sa fie deosebit de contagioasa in zilele urmatoare ciclului menstrual. Din complicatiile mai severe fac parte bartolonitele, salpingitele (inflamatia trompelor uterine), anexita, pelviperitonita, sterilitatea.

Tratamentul gonoreei nu prezinta probleme atata timp cat boala este tratata de medicul specialist care prescrie un tratament concordant cu evolutia bolii, complicatiile aparute, asocierea de alti agenti patogeni. Insa de cele mai multe ori pacientii se trateaza de sinestatator cu eficacitate temporara si complicatii de lunga durata, ajungand tot la specialist in stare mult mai grava din punct de vedere terapeutic.

Ca orice alta boala cu transmitere sexuala, expunerea la gonoree poate fi foarte usor evitata daca, in timpul actiului sexual, indiferent de natura acestuia (vaginal, anal sau oral) folositi prezervativul. In plus, daca la nivelul pielii prezentati leziuni cel mai bine este sa asteptati ca acestea sa se vindece, intrucat prezervativul nu are capacitatea de a acoperi, si in consecinta, de a proteja si acele zone.

Produse naturale Calivita recomandate in gonoree:

Gonoree – blenoragie