Halena este mirosul neplacuta al respiratiei si pe care nici o apa de gura sau pasta de dinti nu reusesete sa-l indeparteze.

Respiratia urat mirositoare, numita si halena, are mai multe cauze, insa principala o reprezinta alimentele ingerate.

In timpul digerarii, unele alimente pot altera respiratia in mod trecator; usturoiul si ceapa, sosurile grase, tutunul, alcoolul sunt cauzele mirosului neplacut, dar efectul acestora nu dureaza prea mult timp.

Un emulsificator gastric sau un accelerator al secretiei biliare sunt suficiente ca sa stearga rapid aceste efecte neplacute.

Aciditatea gastro-esofagiana perturba respiratia la unele persoane, care nu au obligatoriu si manifestari digestive. In acest caz, tutunul si alcoolul pot fi cauze principalele, iar respiratia are un miros greoi, fetid.

Medicamentele antiacide si antireflux trebuie luate insa la recomandarea stricta a medicului.

Afectiunile dentare constituie adesea cauza persistenta a unei respiratii urat mirositoare. Cariile neglijate sunt insotite de gingivite (inflamarea gingiilor), putindu-se complica cu abcese dentare.

De asemenea, dupa fiecare masa, dintii trebuie periati sau, daca acest lucru nu este posibil, cavitatea bucala trebuie clatita bine.

Problemele bucale, ca inflamatiile si infectiile, sunt susceptibile de a altera mirosul respiratiei. Printre cele mai curente se numara micozele si anginele.

Bolile sinusurilor, cum sint rinitele si sinuzitele cronice, altereaza si ele mirosul respiratiei. Stresul poate fi o cauza deloc neglijabila a aceleiasi respiratii urat mirositoare.

Produse naturale Calivita recomandate in halena:

Halena