In fata unei agresiuni de orice natura, organismul se mobilizeaza pentru a se apara.

Aceasta reactie este practic modalitatea prin care se manifesta sistemul imunitar, pentru a face fata agentilor patogeni susceptibili de provocarea bolilor.

De ce sunt declansate astfel de reactii?

Virusii, bacteriile, parazitii, celulele canceroase, anumite otravuri intra in contact cu corpul tau pe diferite cai.

Prezenta lor in interiorul organismului este daunatoare deoarece pot declansa boli infectioase.

Alergiile sau febra sunt manifestari ale sistemului imunitar, pentru a face fata agentilor patogeni susceptibili de provocarea bolilor.

Cauzele scaderii imunitatii

Imunitatea este afectata de un numar mare de factori. Stresul diminueaza raspunsul imunitar al organismului la agenti patogeni.

Persoanele care sunt in stadiul de epuizare cronica, care nu au timp pentru ele insele, care nu isi rezerva momente de placere sau timp liber isi slabesc organismul. O echipa de cercetatori americani a descoperit ca persoanele stresate se vindeca mai greu de anumite boli decat cele relaxate.

Insomnia slabeste rezistenta organismului. Este una dintre cele mai intalnite tulburari de sanatate, mai des intalnita in cazul femeilor. Din cauza privarii de somn, corpul nu mai produce celulele necesare sistemului imunitar pentr a face fata infectiilor.

Calitatea alimentelor este de asemenea un factor important care afecteaza rezervele si rezistenta.

O alimentatie bogata in legume, fructe, lactate si cereale integrale te va ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar.

Opteaza pentru salate de legume care sa contina ceapa sau usturoi (stimulatoare ale glandelor suprarenale) pentru ca au efect antibiotic.

De asemenea, anumite medicamente afecteaza imunitatea organismului . Administrarea repetata de antibiotice, antiinflamatoarele steroidiene si chimioterapia inhiba sistemul imunitar.

Expunerea indelungata la substante toxice (poluare atmosferica, mediu de lucru toxic, diversi solvanti, metale grele) este un alt factor care afecteaza capacitatea corpului de a se detoxifica, regenera si revitaliza. Consumul mare de zahar – sub toate formele sale, incluzand mierea si siropul – blocheaza raspunsul imunitar.

Sistemul imunitar este un termen folosit in biologie pentru definirea mecanismelor de aparare a organismului fata de agentii patogeni externi si fata de structurile cu potential distructiv care adesea se dezvolta in propriul organism.

Acest sistem cauta indepartarea sau distrugerea microorganismelor corpurilor straine patrunse in corp, ca si distrugerea propriului tesut bolnav sau defect. Sistemul imunitar este o retea complexa compusa din organe, tipuri celulare si molecule diferite.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in imunitate scazuta:

Imunitate scazuta