Este o infectie cu o incidenta crescuta, mai ales in ultimii ani, datorita aparitiei si dezvoltarii diferitor metode noi de diagnostic.

Acum incidenta infectiilor cu chlamydia trachomatis este mai mare chiar decat a gonocociilor, considerate mult timp cele mai frecvente.

In majoritatea cazurilor, chlamydiozele sunt asociate cu alte infectii urogenitale: trichomoniaza, gonoreea, mycoplasmoza…

Aceasta infectie este de o importanta majora pentru femei, fiind cea mai agresiva din punct de vedere a complicatiilor ce aduc la sterilitate.

In acelasi timp, aceasta infectie poate persista in organismul uman asimptomatic, fara nici o problema pentru pacient, fiind numai sursa de infectie pentru ceilalti.

Mecanismul de transmitere este sexual. Perioada de incubatie variaza de la 7 la 21 de zile. La barbati se manifesta prin uretrita, mai rar acuta si mai des subacuta sau cronica.

Semnul distinctiv sunt secretiile uretrale sub forma de “picatura matinala”. Netratata, uneori se complica cu epididimita, care la randul ei poate aduce la sterilitate.

La femei, formele asimptomatice ajung pana la 50% din cazuri (femei tinere, “purtatoare sanatoase”, care sunt cu potential de imbolnavire in viitor).

Formele simptomatice sunt reprezintate prin cervicita, salpingita, cistita. Salpingita provocata de chlamydia este cea mai intalnita cauza de infertilitate din cauzele infectioase ale sterilitatii.

Aceasta impune masuri de profilaxie adecvate mai ales pentru adolescenti, care pot evita orice contact sexual neprotejat.

Produse naturale Calivita recomandate in infectia urogenitala cu chlamydia:

Infectia urogenitala – chlamydia