Un ulcer de piele, asa cum este si acest ulcer varicos, consta pur si simplu in pierderea unor bucati de piele, bucati care se descuameaza din cauza varicelor netratate.

Pentru a intelege ce este acela un ulcer varicos, trebuie sa stiti ce sunt varicele.

Varice sunt acele vase de sange superficiale de pe membrele inferioare, de pe gambe si coapse, care se inflameaza si devin rasucite si colorate din cauza presiunii suplimentare aplicata asupra lor si a fluxului sanguin precar din acestea.

Varicele sunt o afectiune relativ inofensiva, dar daca aceasta ramane netratata, complicatiile pot aparea si pot pune in pericol viata celor afectati. Varice netratate duc la aparitia eczemelor varicoase, iar eczemele duc la ulcer varicos.

Exista multe cauze pentru ulcer varicos. In cazul persoanelor afectate de varice, acest ulcer varicos este cauzat de venele aflate sub ulceratii.

Venele dvs. sunt putin mai mari decat cele normale. Aceste vene sunt numite vene varicoase, si sunt vene superficiale, care se gasesc imediat sub suprafata pielii.

Problema cu venele dvs. varicoase nu este marimea, ci presiunea marita si fluxul de sange lent din ele. Acestea provoaca mancarime, crampe, patarea pielii, eczeme si in cele din urma ulcer varicos.

Acest ulcer varicos nu este dureros in cele mai multe cazuri, dar in cazul in care devine infectat, durerile apar, iar acestea pot fi extraordinar de mari. Astfel, dintr-o afectiune minora, acest ulcer varicos poate deveni un handicap real.

Asadar, daca observati ca pielea de pe picioarele dumneavoastra incepe sa se desprinda fara nici un efort, este foarte posibil sa suferiti de ulcer varicos.

In acest caz, daca primele rani cauzate de ulcer varicos nu sunt tratate la timp, ele se pot mari, se pot adanci, si pot deveni foarte severe, prezentand un risc foarte mare de infectare si de aparitie a altor complicatii nedorite.

Scurgerile care pot aparea in cazul acestor rani cauzate de ulcer varicos pot atrage foarte multe bacterii care sa produca diverse infectii sau inflamatii greu de tratat.

In cele mai multe cazuri, acest ulcer varicos se vindeca, cheia tratamentului pentru ulcer varicos fiind aplicarea de presiune constanta asupra acelor vase.

Ulcer varicos