Argila contine minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.) fapt care-i permite sa curete toxinele din sange.

Acest amestec de silicati si fragmente de cuart si mica, este un adevarat miracol pentru sanatate.

Se pare ca silicatul de aluminiu si confera proprietatile cicatrizante, iar alti produsi de care dispune ii explica proprietatile antitoxice.

Completeaza necesarul de compusi anorganici, restabileste echilibrul acido-bazic, reglementeaza digestia, stimuleaza activitatea glandelor endocrine si combate hiperaciditatea.

Se gaseste sub diverse sortimente: argila alba, galbena, rosie, verde si gri, cea mai buna (in sensul continutului de informatii si energii benefice) fiind cea galbena (are cel mai mare continut de fier, magneziu si calciu), urmata de argila alba.

Fie ca e folosita intern, fie ca doar ia contact exterior cu organismul, ea se localizeaza in final spre locul afectat, absoarbe ceea ce este nociv, apoi expulzeaza, de regula pe calea tubului digestiv.

Este absolut uluitor cum acest pamant viu si misterios, dar binecuvantat de Dumnezeu, indiferent ca ia contact cu organismul pe cale bucala, anala, vaginala sau dermica se indreapta exact catre locul in care se afla cantonat raul care a afectat organismul.

Asadar argila

  • are o remarcabila putere de absortie, dar si putere antitoxica;
  • are deosebite proprietati cicatrizante;
  • potenteaza fortele de aparare ale organismului;
  • ajuta la echilibrarea radioactiva a corpului;
  • reancarca celulele organismului cu energie vitala, revigorandu-le;
  • ajuta la normalizarea tensiunii arteriale;
  • protejeaza bolnavii de diabet;
  • are efect tonic asupra sistemului nervos si alunga stresul

Se poate folosi ca agent terapeutic fie sub forma de apa, careia i s-a adaugat continutul necesar de argila, apa pe care o folosim in special in cura interna, fie sub forma de cataplasme sau pansamente.

Apa argiloasa va fi preparata cu cateva ore inainte de a fi bauta (4-8 ore), astfel: intr-un pahar sau cana (numai sticla sau portelan, nu plastic) de apa (plata sau de izvor, nu de chiuveta – contine clor) o lingurita de argila (lingura sa fie de lemn, spatula, nu se va folosi metal).

Se ia inainte de masa cu o jumatate de ora. In perioada curei de argila, nu se bea alcool de nici un fel. Cura dureaza trei saptamani.

Pentru cataplasme sau pansamente, se va pregati o pasta omogena ce rezulta din dizolvarea argilei pisate in apa (femeile sa nu aplice terapia in timpul ciclului menstrual).

Se pregateste cu minimum 4 ore inainte de folosire. Se va aplica rece pe locuri bolnave calde (abcese, furuncule, rani) si se vor tine 1-1,5 ore.

Aceleasi cataplasme se pot tine 2-3 ore sau chiar toata noaptea pe locuri bolnave reci (ficat, plamani, rinichi). In acest caz se aplica pe o bucata de panza care serveste drept suport, ce se aplica pe locul bolnav.

Cand este vorba de procese cronice este de preferat sa se aplice calde, iar pansamentul sa adere intim pe locul ce trebuie tratat. Se va aplica de 1-3 ori pe zi, in functie de necesitati si toleranta. In cazul in care provoaca dureri se vor aplica usor caldute si se vor tine mai putin.

Retine: nu doar cicatrizeaza, cand e vorba de o rana, dar revitalizeaza zona sau organul in profunzime, acolo unde este aplicata. Atrag atentia asupra faptului ca tratamentul trebuie individualizat, in functie de boala sau organism, deoarece ea capteaza, dreneaza si elimina toate impuritatile tesuturilor, ale sangelui si ale limfei.

Recomandari in tratarea unor afectiuni cu argila

Cura de dezintoxicare cu argila

Argila – acest pamant viu si misterios