In zilele noastre femeile insarcinate isi fac probleme in privinta apei pe care o beau, a poluarii aerului si a fumatului in public. Unele mancaruri si substante chimice pot dauna sarcinii.

Cu cat acestea sunt mai putin prezente in organism, in momentul conceperii si dupa aceea, cu atat mai sanatos va fi copilul.

Evitati alcoolul si drogurile in momentul conceptiei, orice fel de indulcitori artificiali, carnea rosie nefiarta.

De curand s-a descoperit ca exista o legatura intre consumul de cofeina si sansele de a ramane insarcinata.

Cu cat se consuma mai putina cofeina cu atat mai mult cresc sansele de a ramane insarcinata, de vreme ce cofeina afecteaza functionarea hipotalamusului.

Urmatoarele produse contin cofeina: ceaiul, cafeaua, Coca – Cola, ciocolata, cacao. Multe calmante contin cantitati importante de cofeina, cel putin 30 de mg de tableta.

Multi alti stimulenti sau diuretice contin de la 100 pana la 200 mg de cofeina intr-o tableta. Medicamentele contra tusei, racelii si alergiilor pot contine si ele 16 mg de cofeina intr-o tableta.

Corespunzator legata de toxoplasmoza, un virus ce poate fi adesea gasit in carnurile nefierte complet si care poate duce la aparitia defectelor la nastere.

Carnatii, salamul si alte produse din carne de acelasi gen contin nitrati si nitriti, motiv pentru care pot duce la aparitia cancerului.

Apa gazoasa, bauturile din fructe care contin mult zahar si bomboanele pot duce la aparitia hipoglicemiei (nivel scazut al zaharului in sange) si pot dezechilibra nivelul hormonilor de reproducere.

Untul de arahide si spanacul pot determina scaderea nivelului de calciu.

Acelasi efect poate sa apara daca sunt folosite in combinatie cu mancaruri cu un continut ridicat de zahar.

S-a dovedit ca prezenta alcoolului in sangele oricaruia dintre parteneri in acest moment poate avea efecte dezastruoase atat asupra fertilitatii, cat si asupra fatului.

Containdicat in timpul cat sunteti insarcinata