Persoanele expuse fumatului pasiv in cursul copilariei pot fi afectate de probleme respiratorii la varsta de 50 de ani, conform unui studiu.

Dar cercetatorii de la Universitatea din Minnesota, Statele Unite ale Americii, au ajuns la concluzia ca includerea fructelor in alimentatia zilnica reduce riscurile fumatului pasiv.

La studiu au participat 35.000 de adulti, cu varsta intre 45 si 74 de ani, nefumatori, care in cursul anamnezei realizate si-au amintit de faptul ca in copilarie au fost victime ale fumatului pasiv.

19% dintre acestia au afirmat ca mama lor fuma, iar in 48% dintre cazuri tatal era fumator.

Pe baza acestor date, cercetatorii americani au afirmat ca micutii care au fost expusi fumatului pasiv prezinta mai multe riscuri de a suferi afectiuni respiratorii la maturitate.

Cea mai intalnita afectiune este tusea cronica.

Preocupati de efectele negative ale fumatului, cercetatorii au remarcat ca un regim bogat in fructe si soia poate reduce simptomele afectiunilor respiratorii.

“Rezultatele au aratat ca adultii care au fost expusi fumatului in copilarie tusesc mai putin daca mananca mai multe fructe.

Fibrele alimentare din fructe au efect benefic asupra plamanilor, reducand inflamatiile”, a declarat dr. Stephanie London.

Doua fructe pe zi sunt suficiente! Dar asta nu inseamna ca parintii nu trebuie sa-si protejeze micutii de fumul de tigara!

Fructele protejeaza plamanii copiilor