Cancerul: un diagnostic care sperie pe oricine (barbat sau femeie, tanar sau batran, bogat sau sarac).

De ce? Deoarece medicina alopata, la ora actuala, este neputincioasa in fata unui cancer in stadii terminale (III sau IV).

Tot ce poate aceasta oferi in prezent, in asemenea cazuri, este un tratament paleativ (si in nici un caz unul curativ).

Prin articolul de fata prezentam o alternativa la acestea sau, daca nu, un remediu cel putin complementar.

Foarte putini medici stiu insa cum actioneaza cartilajul de rechin. Si anume, ca ANTIANGIOGENETIC (de la “angio” = “vas de sange”; respectiv “genesis” = “formare”), adica este inhibata formarea vascularizatiei din tumorile maligne solide (primare sau metastaze), acestea fiind astfel lipsite de aportul de oxigen si substante nutritive.

Concluzia fireasca este ca, la o doza bine stabilita, tumora primara si metastazele pot fi oprite din evolutie, iar sistemul imunitar isi va putea face treaba, adica sa omoare celulele neoplazice, care oricum nu mai sunt recunoscute ca “celule self”.

Nu mai spunem cat de benefic ar fi ca acesta (sistemul imunitar) sa mai fie si stimulat!

Putini oncologi recomanda acest produs bolnavilor de cancer din Romania (posibil sub 1%).

De ce? Este foarte simplu: nici in facultatile de medicina din Romania si nici in multe facultati de medicina din alte tari nu se spune nimic despre “produsele naturiste” in general, care nu sunt considerate medicamente, ci suplimente “with no medical claims” (adica nu este voie sa fie facute afirmatii medicale cu privire la utilizarea acestora), dupa cum spun anumite voci din forurile de avizare. Oare chiar asa sa fie?

Prin utilizarea produselor naturiste pe baza de cartilaj de rechin s-au obtinut in primul rand rezultate spectaculoase in multe boli ce au ca suport angiogeneza, precum: psoriazis, artroze, poliartrita reumatoida, retinopatie diabetica.

Cele mai spectaculoase rezultate au fost consemnate in reumatisme, prin efectul antiinflamator pe care il exercita mucopolizaharidele care se afla in cartilajul de rechin, alaturi de proteinele cu efect antiangiogenetic si de sarurile fosfo-calcice.

Ce poate face insa produsul “Shark Aid” pentru bolnavii de cancer?

Acesta ajuta la orpirea neoformatiei nedorite de vase sanguine care alimenteaza celulele canceroase si are o influenta pozitiva asupra sistemului imunitar al organismului.

Doua intrebari la care trebuie sa dam si raspunsul:

1) De ce cartilaj? Pentru ca acesta este unul dintre putinele tesuturi nevascularizate (care se hraneste prin imbibatie de la organele din jur) si care tocmai din cauza proteinelor cu efect antiangiogenetic din compozitie (substante active) manifesta un efect antitumoral deosebit.

2) De ce de rechin? Pentru ca rechinul este singurul animal care nu face cancer, datorita faptului ca in cartilajul acestuia proteinele antiangiogenetice sunt de peste 1000 de ori mai bine reprezentate decat in cartilajul oricarui mamifer.

La aceasta concluzie a ajuns dr. William Lane de la universitatea din New Jersey. El este, de fapt, pionierul tratamentului cancerului cu cartilaj de rechin.

Dovezile cele mai palpabile pe care le poate observa oricine si care vin in sprijinul celor afirmate mai sus sunt doua la numar:

1) Rechinii au o morfologie nemodificata de mai bine de 400 de milioane de ani, ranile lor se vindeca extraordinar de repede si, mai ales, nu fac cancer;

2) tesutul cartilaginos al rechinilor este unul dintre putinele care nu este vascularizat, tocmai datorita prezentei proteinelor antiangiogenetice care inhiba multiplicarea prin diviziune a celulei endoteliale.

Concluzia este ca, administrat corespunzator, cartilajul de rechin pur si in concentratie corespunzatoare inhiba dezvoltarea retelei sanguine care asigura nutritia tumorilor (si deci proliferarea lor), iar in plus, prin glucidele din compozitie, cartilajul de rechin are efect imunomodulator si antiinflamator.

O arma absolut necesara in vindecarea cancerului – cartilajul de rechin