Ministerul Sanatatii din Marea Britanie a prezentat de curand un program prin care parintii vor fi informati sistematic cu privire la greutatea copiilor supraponderali.

Programul vizeaza 1,2 milioane de copii.

De partea cealalta a Canalului Manecii, autoritatile franceze se gandesc la masuri fiscale pentru lupta impotriva obezitatii.

Un raport guvernamental propune taxe suplimentare pentru sucurile acidulate, hamburgeri, pizza si alcool.

Doi din trei adulti din Franta sunt supraponderali. In 2005, autoritatile franceze au interzis comercializarea de dulciuri in scoli, ca o masura de combatere a obezitatii infantile.

Centrul pentru Stiinta in Interes Public, un institut american de prestigiu, a publicat recent un raport in care a avertizat McDonald’s si KFC, pe motiv ca peste 90% dintre preparatele fast-food contin o cantitate prea mare de calorii.

Astfel, 93% dintre cele 1.474 de posibile alegeri din meniurile a 13 restaurante fastfood depaseau limita celor 430 de calorii pe care un copil trebuie sa le consume la o masa, iar unele meniuri depaseau cu mult numarul de calorii pentru intreaga zi.

„Meniurile par concepute cu intentia de a-i imbolnavi pe copii de obezitate sau diabet“, a spus Margo Wootan, directoarea departamentului de nutritie al institutului.

Obezitatea copiilor, o preocupare mondiala