La studiu efectuat la Centrul Medical al Universitatii Pittsburg au participat 250 persoane diagnosticate cu dureri de spate, care faceau tratament cu antiinflamatoare nonsteroidiene.

Timp de doua saptamani, fiecare dintre subiecti a primit cate 2,4 mg de acizi grasi omega 3 pe zi, iar apoi opt saptamani – cate 1,2 mg de Omega 3.

La sfarsitul acestei perioade, 50% dintre subiecti au micsorat doza de antiinflamatoare nonsteroidiene, iar 80% au vorbit chiar despre imbunatatirea starii de spirit dupa ce au luat suplimente cu Omega 3.

Aproape toate femeile au dureri menstruale in perioada lor fertila. “Uterul este un muschi care se contracta foarte puternic.

Cateodata, se contracta atat de puternic, incat blocheaza arterele care ajung in el.

Exact ca in cazul infarctului, cand arterele sunt blocate, apare durerea”, explica Susan Haas, profesor asociat de obstetrica si ginecologie de la Universitatea din Boston.

O solutie pentru atenuarea durerilor sunt grasimile Omega 3 din uleiul de peste. Acestea par sa blocheze productia de prostaglandine.

Studiile au aratat ca femeile cu nivel scazut de Omega 3 au dureri menstruale mai des.

Doua treimi dintre femei au simptome premenstruale, spune medicul american Jean Endicott. Durerile de cap, sensibilitatea sanilor sau schimbari radicale ale starii de spirit.

Mai mult de 8% dintre femeile cu sindromul premenstrual sufera schimbari severe ale starii de spirit care tulbura viata personala si activitatile zilnice.

Aceasta versiune mai grava a sindromul premenstrual se numeste sindrom disforic premenstrual. In aceasta situatie este bine sa iei supliment de calciu, pentru ca regleaza nivelul de hormoni.

Exercitiile zilnice – mersul repede, ridicarea greutatilor sau chiar dansul – sunt ultimul lucru de care ai chef in momentele grele de dinaintea menstruatiei, dar trebuie sa stii ca au efecte antidepresive si contra anxietatii.

Ti-ai pus zeci de intrebari cu privire la starile proaste pe care le ai – tristeti, depresii etc. Dar te-ai gandit ca nu doar medicamentele au efect?

Factorul omega-3, prezent in unele alimente, rezolva aceste neajunsuri si multe altele…

Dr. Stoll sustine, bazandu-se pe lungi perioade de experimente, ca dieta cu alimentele care contin acizi grasi omega-3 nu este recomandata doar impotriva depresiei de orice fel, inclusiv post-partum, a violentei juvenile, schizofreniei si autismului, ci constituie un factor preventiv al unui intreg spectru de boli psihice.

Mai mult, s-a observat o imbunatatire a tonusului celor care au grija de astfel de persoane cu probleme, retetele testate si de acestia fiind pe cat de sanatoase, pe atat de gustoase.

Cu alte cuvinte, nu trebuie sa fii bolnav ca sa adopti o astfel de dieta, bazata pe carne si legume in care se gasesc doar grasimi benefice pentru organism.

Pe intelesul tuturor, acizii grasi Omega 3 reprezinta un constituent important al membranelor celulelor creierului, fiind absolut necesari pentru functionarea normala a sistemului nervos si sunt implicati in reglarea dispozitiei, a capacitatilor legate de atentie si memorie.

In urma unor cercetari recente, s-a constatat ca acest tip de acizi contin uleiuri esentiale pentru tratarea bolilor de inima, a artritei, diabetului, a bolilor autoimune, ba chiar a cancerului.

Cu alte cuvinte, un fel de elixir magic!

Omega 3 calmeaza durerile