Se spune ca pentru bunici, nepotii sunt adevaratii copii. Importanta bunicilor in cresterea si dezvoltarea armonioasa, din punct de vedere psihologic, a micutilor, este incontestabila.

Ar trebui sa faci tot posibilul ca prichindelul sa-si vada bunicii cat mai des posibil.

Copiii care sunt foarte apropiati de bunici pot afla multe amanunte si intamplari nostime din viata parintilor lor, cand ei insisi erau mici si, in felul acesta, isi dezvolta sentimentul de apartenenta la familie.

Pe langa aceasta, dragostea neconditionata a bunicilor ii ajuta sa fie mult mai increzatori in sine si sa se simta in siguranta si impreuna cu alte persoane decat parintii.

De asemenea, nu uita ca bunicii au incomparabil mai mult timp la dispozitie pentru a sta cu prichindeii: se joaca impreuna (au mai multa rabdare decat ai putea avea tu), le citesc povesti si, asa cum se spune, “dau in mintea lor”.

Beneficii vei avea si tu insati, de altfel: experienta mamei tale in ceea ce priveste cresterea copiilor este de nepretuit. Vei avea de invatat de la ea mai mult decat iti imaginezi.

Bine, bine dar sunt departe!!! Cum comunicam si cum tinem legatura?

Simpu. Planificati excursii frecvente (cel putin lunar, daca distanta geografica este foarte mare).

Incurajati bunicii sa vina in vizita si sa-si petreaca la voi cate o saptamana sau doua.

Deprinde-i pe cei mici sa vorbeasca la telefon, sa comunice prin e-mail (cu ajutorul vostru, al parintilor), faceti fotografii, pune-le intr-un album separat si arata-le celor mici adica profitati la maximum de avantajele tehnologiei zilelor noastre.

Povesteste-le celor mici despre copilaria ta, nazdravaniile pe care (firesc) le faceai pe vremea aceea si cum reactionau parintii tai.

Micutii se vor amuza copios si se vor simti mult mai apropiati de bunici, chiar daca acestia nu sunt deocamdata langa ei.

Si nu uita ca o bona mai sigura decat mama ta nu vei putea gasi niciodata …

Prezenta bunicilor in viata copiilor