Sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a avea pielea fina. Hraniti-va sanatos, nu fumati, feriti-va de soarele puternic si apelati la „seleniul si coenzima Q10“.

Cu suplimente de vitaminele C si E, selenium si coenzima Q10, puteti reda pielii elasticitatea, intarziind aparitia ridurilor.

Alte substante care protejeaza pielea sunt acidul retinoic, flavonoidele din ceaiul verde si acizii grasi Omega 3 din peste.

Vitaminele C si E, la fel ca si seleniul, protejeaza pielea de actiunea nociva a soarelui si chiar pot „repara“ anumite defecte, cum ar fi depigmentarea.

Totodata, aceste substante, cunoscute si sub numele de antioxidanti, impiedica ridurile sa se adanceasca.

Ele accelereaza mecanismele naturale de vindecare a pielii si impiedica distrugerea acesteia“, explica Karen E. Burke, doctorand la Departamentul de neurologie a Scolii de Medicina „Mount Sinai“.

Desi aceste vitamine se gasesc in cremele de hidratare a pielii, ele nu se afla in cantitate suficienta. „Concentratia acestor vitamine este mica si îsi pierd repede eficienta din cauza expunerii la lumina si aer.

Pentru a avea beneficii, este necesar sa luati si suplimente de vitamine C si E, precum si selenium“, recomanda Karen E. Burke.

Coenzima Q10 este un antioxidant natural, care se gaseste in organism. Ajuta celulele sa se dezvolte si, totodata, le protejeaza de cancer.

Un studiu publicat in jurnalul „Biofactors“ a aratat ca aceasta coenzima aplicata pe piele intarzie aparita ridurilor.

Acidul retinoic este o forma activa a vitaminei A din piele si cel care va poate ajuta sa decalati procesul imbatranirii.

Este important in tratarea ridurilor fine si reface pielea inasprita de soare, deoarece este capabil sa redea elasticitatea fibrelor din piele.

Seleniul si coenzima Q10 ajuta pielea imbatranita