Stiati ca organul care consuma cea mai mare cantitate de oxigen si, datorita acestui fapt, este si cel mai expus riscurilor este creierul?

Ati simtit vreodata ca nu mai rezistati, ca sunteti complet epuizat, nu numai fizic, ci si psihic?

Ati avut vreodata senzatia ca ati scapat lucrurile de sub control, ca sunteti incapabil sa va concentrati si, oricât v-ati stradui, nu reusiti sa terminati la timp sarcinile?

Exista, însa, SOLUTII. Consumul periodic al unor substante ar putea sa ajute la pastrarea prospetimii psihice, la cresterea capacitatii de concentrare si a rezistentei la solicitari.

Consecinta este scaderea vitalitatii, oboseala cronica, afectiunile degenerative, tulburarile de memorie.

Daca nu sunt îndeplinite conditiile pentru functionarea corespunzatoare a creierului si substantele necesare nu se gasesc într-o cantitate si calitate suficiente.

Pot aparea perturbari sau chiar pot fi distruse o parte din Sunteti pe deplin multumit de capacitatile Dvs. fizice si psihice?celulele nervoase.

Pentru atingerea performantelor optime ale creierului, pentru învatat si stocarea cunostintelor este nevoie de lecitina.

Aceasta grasime naturala face parte din structura fiecarei membrane celulare. Colina – un component al lecitinei – este necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase.

Joaca un rol important în pastrarea informatiilor, in absenta ei, se deterioreaza memoria de scurta durata, deoarece nu se mai pot stoca informatiile recente.

Acest lucru se poate întâmpla atât la scolari, cât si la adultii activi, dar cel mai frecvent la vârstnici. Vitaminele C si E actioneaza sinergie, adica împreuna au un efect mai mare decât separat.

Vitamina E elimina radicalii liberi nocivi din membrana celulara, în timp ce vitamina C împiedica formarea, prin reactia în lant, a radicalilor liberi. Zincul si seleniul fortifica efectul antioxidant al celor doua vitamine.

Magneziul este indispensabil în activitatea enzimatica, în absorbtia calciului si potasiului. Are rol în înlaturarea depresiei, ametelilor, spasmelor musculare, afectiunilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale.

Absenta magneziului perturba transmiterea impulsurilor nervoase si musculare, provoaca sensibilitate si nervozitate. Guarana se utilizeaza, în general, ca stimulent. Este folosita de sute de ani pentru combaterea oboselii.

Stimuleaza sistemul nervos central si glandele suprarenale, îmbunatateste functionarea sistemului cardiovascular si metabolismul glucidic.

Este de mare ajutor persoanelor care desfasoara o munca intelectuala, elevilor si studentilor, în perioada examenelor, contribuie la functionarea optima a creierului.

La îmbunatatirea capacitatii de concentrare si a memoriei, în cazul sportivilor, aceste substante bioactive îmbunatatesc performantele, forta fizica si rezistenta.

Putem preveni deteriorarea rapida a celulelor creierului si ne putem mentine forma fizica prin consumarea sistematica a unor astfel de substante bioactive, care contribuie la mentinerea functiilor cerebrale si musculare (colina si lecitina – indispensabile pentru regenerarea celulelor nervoase si musculare, antioxidantii, vitamina C si E, zincul, seleniul, magneziul -indispensabili pentru formarea energiei si transmiterea impulsurilor nervoase, respectiv guarana – care revigoreaza organismul).

Sunteti pe deplin multumit de capacitatile Dvs. fizice si psihice?