De ce tratamente naturiste? In natura exista o lege foarte buna: pentru vindecarea fiecarei maladii se gaseste o planta sau mai multe.

Tratamente naturiste sau folosit pana cand s-au inventat farmaciile, oamenii se duceau dupa leacuri in padure, langa lacuri, le culegeau de pe camp si din munti.

Datorita progresului, multe ierburi salvatoare au disparut sub asfalt si beton, dar ceva a mai ramas totusi.

Teribil este ca pleaca dintre noi oamenii batrani care cunosc tratamente naturiste de exceptie.

Ca tratamentele naturiste sa dea rezultate pozitive, trebuie sa tineti minte ca:

In majoritatea cazurilor, in literatura se propun doze medii de plante. Dozele propuse trebuie schimbate in functie de greutatea sau varsta bolnavului.

Bolnavii cu greutate de la 80 la 100 kg maresc doza cu 25%
Bolnavii care depasesc 100 kg, maresc doza cu 50 % – 60%

Copii cu greutatea intre 10 kg si 20 kg vor folosi 1/6 din doza

De la 20 kg la 30 kg se va folosi 1/3 din doza
De la 30 kg la 40 kg se va folosi 1/2 din doza
De la 40 kg la 50 kg se va folosi 3/4 din doza

Daca nu cunoasteti greutatea bolnavului, puteti sa va orientati dupa varsta lui:

De la 25 la 60 de ani se foloseste doza recomandata in literatura
intre 14 si 25 de ani se foloseste 2/3 din doza
intre 7 si 14 de ani se foloseste 1/2 din doza
intre 4 si 7 de ani se foloseste 1/3 din doza
intre 3 si 4 de ani se foloseste 1/6 si 1/4 din doza
intre 2 si 3 de ani se foloseste 1/8 si 1/6 din doza
intre 6 luni si 1 an se foloseste 1/12 si 1/10 din doza

Deseori ca leacuri vindecatoare se folosesc cele mai simple plante sau produse.

Bineanteles, ar fi ideal sa nu ne imbolnavim niciodata, dar este aproape imposibil; de aceea este bine sa stim cu ce ne putem ajuta organismul in diverse situatii. Medicina este o stiinta, in timp ce vindecarea este o arta.

Stiati ca preparatele din plante actioneaza mult mai eficient daca sunt produse de o persoana cu o sanatate excelenta care doreste sincer sa ajute pe cei aflati in suferinta? Incercati sa gasiti o asemenea persoana.

Ar fi minunat daca persoana cunoaste si cele mai simple metode si procedee bioenergetice si poate sa incarce preparatele cu o energie pozitiva.

Eficienta plantelor medicinale se dubleaza si atunci cand, impreuna cu administrarea lor, se executa siexercitii speciale pentru imbunatatirea functionarii maduvei spinarii care controleaza toate procesele interne.

Exercitiile sunt o adevarata cale spre organul bolnav, eliminand sarurile si reziduurile.

Un sprijin adevarat in lupta cu bolile este numai acea planta care a fost culeasa, uscata sau preparata in zile favorabile si in conditii prielnice.

Plantele se culeg de regula in zilele cu luna plina.Urzica este diferita de majoritatea plantelor; cea mai buna zi pentru culegere este marti, la rasaritul soarelui, in zilele cu luna noua.

De asemenea, conteaza si anotimpul. De exemplu, radacinile se scot din pamant primavara, in martie, sau toamna, in octombrie-noiembrie, timp de 10 zile, incepand din momentul de luna plina.

In prima si a doua zi de luna plina, radacinile nu se culeg, deoarece in zilele acestea ele absorb mai multa apa si concentratia substantelor terapeutice scade considerabil.

Ca radacinile sa nu-si piarda calitatile terapeutice, ele se scot din pamant seara tarziu pentru a nu fi expuse la lumina soarelui.

Nu exista reguli fara exceptii: de exemplu, rostopasca se culege cu radacina pentru obtinerea sucului (mai ales pentru tratarea tumorilor) pana in luna iunie.

Toate plantele se usuca la umbra sau chiar la intuneric si se pastreaza intr-un loc ferit de lumina, in borcane sau in pungi de hartie.

Nu le faramitati pana in momentul folosirii, deoarece planta intreaga pastreaza campul ei energetic, ce mareste puterea de vindecare.

Plantele uscate corect, de regula pastreaza culoarea lor naturala, aroma corespunzatoare si calitatile terapeutice timp de un an.

Dar daca ati cules mai multe plante si nu ati reusit sa le folositi pentru prepararea ceaiurilor in timpul anului, puteti sa le folositi pentru bai in cazuri de afectiuni dermatologice, ale sistemului nervos si pentru calmarea durerilor de diferite etiologii.

Daca aveti plante de camera, amestecati pamantul din ghiveci cu pulbere din plante uscate si obtineti un substrat mai bogat, mai pufos, mai ingrasat.

Evitati folosirea vaselor de aluminiu pentru fierberea ceaiului. Folositi numai vesela emailata, iar pentru macerat – vesela din faianta sau de sticla.

Ceaiurile nu se pastreaza mai mult de 24 de ore si se beau putin calde, daca in reteta nu apar alte indicatii.

Folosind retetele din literatura fitoterapeutica, nu uitati ca ele se bazeaza cel mai des pe principiul “sa nu dauneze” de aceea dozarea se face cu aproximatie. Dar fiecare bolnav trebuie sa ia in consideratie si starea generala a organismului si nivelul de evolutie a afectiunii si reactiile individuale fata de fiecare preparat.

Daca de exemplu, organismul este obisnuit cu administrarea produselor toxice (ca in cazul bolnavilor care au urmat o cura cu citostatice) atunci poate fi marita si dozarea plantelor cum ar fi rostopasca. In caz contrar, mai bine incepeti tratamentul cu jumatate de doza, peste 3 zile o mariti cu 1-2 lingurite si daca organismul nu reactioneaza negativ, peste 6-7 zile treceti la dozele propuse.

Nu exista leac care are acelasi efect pentru toti. Un bolnav se trateaza timp de o luna, altul are nevoie de 6 luni sau chiar de un an. Durata medie de tratare cu plante medicinale este egala cu 1,5-2 luni.

Nu va grabiti sa intrerupeti cura, chiar daca durerile au disparut repede si va simtiti mai bine.

Imbunatatirea situatiei uneori este temporara si cu prima ocazie boala se intoarce. Mai bine repetati curele de 2-3 ori, iar dupa o pauza de 6-7 luni mai repetati o data pentru profilaxie si fixarea efectului obtinut.

Daca organismul dumneavoastra a capatat “un buchet” de afectiuni pe parcursul mai multor ani, a scapa de ele intr-o saptamana, doua, nu este posibil. Trebuie sa aveti rabdare si sa fiti staruitori. Daca metoda aleasa nu v-a ajutat, asta nu inseamna ca ea este ineficienta.

Mai degraba ea este buna pentru alti bolnavi care au o alta combinatie de afectiuni.

Si pentru dumneavoastra o sa se gaseasca metoda corespunzatoare, cu siguranta o sa se gaseasca!

In gradina Domnului sunt leacuri pentru toate bolile si nu va ramane altceva decat sa cautati calea proprie spre sanatate.

Tratamente naturiste