Reactia organismului la tratamentul cu chefir din ciuperca tibetana.

In primele doua saptamani de tratament cu chefir din ciuperca tibetana, activitatea stomacului se va intensifica brusc, se formeaza gaze din abundenta si nu se recomanda consumul laptelui dimineata pe stomacul gol.

Uneori, scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie întrerupt. La bolnavii de ficat şi rinichi s-au semnalat şi unele senzaţii mai neplăcute.

După această perioadă, aceste reacţii încetează şi se ameliorează activitatea întregului organism.

Din a treia săptămână de tratament cu chefir din ciuperca tibetana va veti simti mai bine.

La două luni de tratament cu chefir din ciuperca tibetana se constată dispariţia anumitor suferinţe, iar după un an, organismul ar trebui să se însănătoşească complet, dacă respectaţi şi celelalte reguli de viaţă echilibrată (mese regulate şi din alimente sănătoase, mişcare, somn normal).

Laptele fermentat poate fi folosit şi ca demachiant în tratamentele cosmetice, cu efect de încetinire a formării ridurilor şi eliminarea oboselii faciale.

De asemenea, se poate folosi în arsuri (solare sau produse în gospodărie). Ameliorează sau înlătură durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu chefir.

Din ce este formată ciuperca de chefir. Sunt două microorganisme, un lactobacil, adică bacterii bune care produc iaurtul, şi drojdia.

Aceasta din urmă formează un fel de cuşti spaţiale în interiorul cărora se dezvoltă lactobacilul care acţionează asupra laptelui transformându-l în chefir.

Nu ciuperca este problema atunci când facem chefir acasă, ci laptele. Să fie din sursă sigură, nu de la vecina, şi fiert bine, pentru că altfel riscăm să ne îmbolnăvim de tuberculoză.

Tratamentul cu chefir din ciuperca tibetana