Capsuna tonifica si asigura necesarul de vitamine si minerale al organismului, in acelasi timp incetinind procesul de imbatranire. Capsunele te ajuta sa slabesti deoarece elimina nevoia de dulciuri grase.

Capsunele sunt o sursa foarte buna de fibre, iar semintele contin fibre insolubile, care te ajuta sa tii la distanta bolile hemoroidale si venele varicoase.

Insa mai mult decat orice, capsunele sunt o sursa extraordinara de vitamina C, chiar mai buna decat portocalele sau grepfrutul. Ele contin si mult potasiu, care iti protejeaza inima, si acid elagic, un antiinflamator anticanceros.

Ele stimuleaza eliminarea toxinelor si a excesului de colesterol din corp. Sunt recomandate in cazul anemiei, asteniei, insomniilor, hepatitei si, in general, in covalescenta dupa boli severe.

Ceea ce nu stiai este ca si neuronii tai sunt tonificati in timpul curei de capsuni. Ele ajuta si la regenerarea ficatului, revigorand sistemul imunitar.

Prin compozitia lor chimica, capsunile tonifica si remineralizeaza organismul, incetinid procesul de imbatranire.

Fructele sunt diuretic active, stimuland eliminarea acidului uric, a toxinelor si a excesului de colesterol din corp. In plus capsunile bine coapte au si un efect laxativ.

Continand vitamina E, vitamine din complxul B si mangan influenteaza functionarea normala a sistemului nervos, fiind indicate atat in astenii cat si pentru prevenirea insomniilor.

Continand fier (component al hemoglobinei din sange) si cupru (care ajuta la absorbtia fierului) sunt recomandate in tratamentul anemiilor.

Au actiune benefica asupra ficatului, ajutand prin vitamina K pe care o contin, la funcionarea normala a sa. In acest sens cura cu capsuni este benefica in insuficienta hepatica, litiaza biliara si dischinezii biliare.

Capsunile au rol hipotensor fiid indicate in hipertensiuni arteriale si alte boli cardiace.

Ele mai sunt indicate si in afectiuni renale (inclusiv litiaze), reumatism, ateroscleroza, guta, varice, intoxicatii alcoolice sau cu tutun, tuberculoza, etc.

Continand doar putine zaharuri dar si vitamina E care este hipoglicemianta capsunile pot fi consumate si de catre diabetici, dar in cantitati mai mici.

Valorile nutritionale ale capsunelor / 100 g
Calorii: 43
Lipide: 0.6 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Carbohidrati: 12 g
Proteine: 0.8 g
Sodiu: 2 mg
Vitamina C: 100 mg
Calciu: 27 mg
Mangan: < 1 mg
Acid pantotenic: < 1 mg
Potasiu: 250 mg
Carotenoide: 55 mg

Capsunile sunt containdicate atat intern cat si extern persoanelor alergice carora le poate produce urticarie.

Cura cu capsuni