Cura cu cirese are rezultate remarcabile. Exista doua moduri de a urma tratamentul: minicura si cura exclusiva. Minicura: dimineata, pe stomacul gol, se începe cu o doza minima de 100 g.

Se creste progresiv doza pentru a ajunge la sfarsitul celei de-a treia saptamani la 500 g.

De la doza de 300 g, se împarte cantitatea în trei prize pâna la pranz, si nu se mai consuma nici un alt aliment.

In timpul curei nu este recomandat abuzul de grasimi animale, zahar rafinat sau alcool.

Pranzurile si cinele usoare vor fi binevenite pentru ca aceasta terapie naturista sa aiba efectele pozitive scontate.

Ciresele sunt printre primele fructe care ajung la maturitate pe la jumatatea lui mai, sezonul lor durand in jur de 8 sapamani.

Ciresele dulci contin:

  • apa (75-89%),
  • zaharuri,
  • acizi organici,
  • vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP),
  • acid pantoteic,
  • minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu,fosfor , sulf),
  • oligoelemente (zinc, cupru, mangan).
    Ele pot fi cosumate zilnic in perioada de sezon, in cure de cel putin doua saptamani sau in cure de cate 0,5-1kg fructe proaspete, 1-2 zile pe saptamana, contribuind astfel la intarirea si echilibrarea organismului.

Se realizeaza astfel o buna curatire si tonifiere a organismului prin eliminarea de toxine si prin normalizarea tranzitului intestinal, prevenind imbatranirea.

Consumul de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, previne sau elimina procesul gripal si previne guta.

Cura este recomandata in demineralizari, afectiuni renale sau ale cailor urinare, afectiuni cardiace, anemie, artrite, ateroscleroza, hepatite cornice, litiaze biliare si renale, colite, obezitate, hidropizie, celulita si cuperoza.

Ca si fructele, sucul extras din cirese, are aceleasi proprietati si recomandari, el fiind diuretic, laxativ, antiinflamator, remineralizant si un bun sedativ pentru stari nevrotice.

In cazul hepatitelor se recomanda un consum zilnic de 2-3 cani suc de cirese.

In cazul migrenelor se pot pune comprese cu fructe zdrobite.

Pot fi folosite si in cosmetica prin aplicare de fructe zdrobite pe fata. Se obtine astfel o crestere a elasticitatatii pielii.

Cura cu cirese