Americanul Horance Fletcher a elaborat la inceputul secolului 20 un nou concept nutritional, declarand ca una dintre cele mai eficiente diete din lume este cea in care mesteci, apoi scuipi.

Dieta Mesteca si Scuipa a fost rapid imbratisata si de alti terapeuti si nutritionisti, astfel ca in scurt timp noul trend alimentar avea sa cucereasca lumea.

Principiile dietei Mesteca si Scuipa

Alimentele trebuie mestecate cat mai mult ca tot continutul util al acestora sa se absoarba in saliva si sa fie inghitit, iar ce ramane sa fie dat afara.

Fiecare tip de aliment in parte necesita cateva sute de masticatii la fie bol alimentar.

Dieta Mesteca si Scuipa exclude extragerea fibrelor alimentare de exemplu, care nu se dizolva in saliva, dar si a altor nutrienti care ar putea fi utili sanatatii.

Mai tarziu medicii si cercetatorii au observat ca masticatia este importanta pentru apetit, dar si pentru digestie.

Astfel ca un bol alimentar mestecat de cateva zeci de ori ii va facilita digestia in stomac si intestine.

Totodata, cu cat mestecam mai mult, cu atat apetitul scade si in acelasi timp si rabdarea noastra cedeaza. Ajungem astfel sa consumam o cantitate mai mica de alimente si sa avem o digestie mai buna.

Dieta Mesteca si Scuipa este insa greu de adoptat, dar cine se poate „izola” in timpul mesei de ochii celor dezgustati de un astfel de obicei, ar putea incerca dieta!

Este recomandat sa nu urmati dieta Mesteca si Scuipa mai mult de doua saptamani.

Alimentele lichide gen supe, ciorbe, iaurturi se vor consuma ca atare.

Atentie: defecatia in aceasta dieta are loc rar.

Lipsa fibrelor inhiba de asemenea scaunul.

Dieta Mesteca si Scuipa