Dieta Rina este considerata a fi una dintre cele mai prietenoase tipuri de cure pentru organism.

Dieta Rina este una dintre putinele diete recomandate si de nutrinisti, a fost creata pentru sportivi de un medic sportiv de origine americana (Brenda Hrobat si Mojca Poljansek), Dieta Rina a reusit sa devina extrem de apreciata si laudata de catre numeroase persoane din intreaga lume, tocmai datorita faptului ca este eficienta, echilibrata (bogata in fibre si vitamine) si usor de urmat.

Pe langa scaderea in greutate persoanele care au urmat Dieta Rina au observat si o modificare a metabolismului (in acest fel efectul de yo-yo nu va exista), dar si o scadere a tensiunii (pentru persoanele care sufera de hipertensiune).

Dieta Rina este o dieta disociata asadar vei consuma 4 grupe de alimente disociate pe zile, intotdeauna in aceeasi ordine.

Vei începe cu ziua proteinelor, apoi ziua de legume, ziua de carbohidrati si ultima, ziua de fructe sau vitamine, dupa care vei relua regimul incepând cu ziua de proteine si tot asa pana la sfatsitul celor 90 de zile.

Dieta Rina se urmeaza cu usurinta datorita faptului ca nu este restrictiva, putem manca orice tip de alimente dorim in aceste 90 de zile, fiind astfel flexibila. Trebuie insa sa nu combinam anumite tipuri de alimente, acesta fiind si principiul de baza al dietei, principiu care aminteste de celebrul si apreciatul regim disociat.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza Dieta Rina trebuie sa stim ca aceasta se imparte in mai multe etape de cate 4 zile fiecare, astfel in cadrul acestor etape trebuie sa respectam cu strictete un anumit plan alimentar.

Dieta Rina este axata pe disociere asadar digestia este usurata deoarece stomacul primeste un singur tip de mancare odata, iar astfel procesul de slabire este ajutat. Trebuie doar sa se respecte ordinea zilelor, sa incepem cu ziua proteinelor, sa continuam cu cea a amidonului si carbohidratilor si sa terminam etapa cu cea a fructelor.

Extrem de importanta este cea de 29 zi, cunoscuta sub numele de ziua de detoxifiere. In aceasta zi trebuie sa consumam doar apa plata (nu va ingrijorati deoarece aceasta zi urmeaza dupa ziua in care consumati vitamine si astfel nu se creeaza carente in organism).

In perioada celor 90 de zile ale dietei vom urma 3 zile de detoxifiere, tot a 29-a zi, iar dupa aceasta zi trebuie sa urmam o noua etapa care incepe cu ziua in care consumam proteine.

In fiecare zi micul dejun va fi acelasi, poate fi format din: cateva fructe (2 mere sau pere, piersici, un pumn de fructe marunte) sau un suc natural (fara adaos de zahar). Puteti consuma si cafea sau ceai, neindulcite, insa ideal ar fi sa consumati doar apa pentru detoxifiere.

Fructele pot fi consumate si ca si gustari intre mese, in fiecare zi a dietei, insa niciodata cu o ora inainte de masa de pranz.

Este important să păstrezi ordinea zilelor, să nu sari peste mese şi să nu trişezi.

Aşadar, în ziua 1 vei mânca

 • la micul dejun fructe
 • la prânz şi la cină carne, ouă, iaurt. Acestea trebuie să fie slabe, iar pentru alimentele care trebuie gătite se folosesc metode dietetice: fiert, la cuptor, la aburi, etc.

În ziua 2 vei mânca

 • la micul dejun fructe
 • la micul dejun şi la cină legume de orice fel, gătite sau crude, dar fără ulei. Poţi folosi condimente, sosuri naturale din legume.

În ziua 3 vei mânca

 • la micul dejun fructe
 • la prânz şi la cină pâine, paste, covrigi fara grasime. Poţi folosi din nou condimente.

În ziua 4 vei mânca

 • la micul dejun fructe
 • la prânz şi la cină fructe, nuci şi alune.

După cele patru zile se reia ciclul de la ziua 1.

Reguli esentiale in dieta Rina

 • cand se termina cele 90 de zile poti reveni la dieta ta obisnuita cu precizarea ca ar fi indicat ca inca 90 de zile sa pastrezi micul dejun bazat exclusiv pe fructe (sau pranzul);
 • daca suferi de hipertensiune arteriala, poti opri tratamentul dupa cateva saptamani, insa numai cu acordul prealabil al unui medic; este indicat sa mergi la medic sa vezi cum evoluezi, pentru ca s-ar putea sa ai surprize placute;
 • in timpul dietei Rina, este important sa te hidratezi constant in fiecare zi (in principal cu ceai si apa);
 • kilogramele pierdute dupa terminarea dietei Rina depind de greutatea pe care o ai la inceputul dietei.
Dieta Rina