Majoritatea barbatilor care vor un corp musculos si suplu au aceasta problema.

Merg la sala o perioada, reusesc sa puna ceva masa musculara, dar inca au un strat de grasime care le acopera muschii si ii face mai putin vizibili.

“Definirea” inseamna inlaturarea acestui strat de grasime, dar fara a pierde din masa musculara acumulata.

Uite un lucru pe care s-ar putea sa nu il stii. Fiecare kilogram de muschi arde 100 de calorii in plus zilnic.

Cu alte cuvinte, 5 kg de muschi echivaleaza cu o crestere de 500 de calorii a ratei tale metabolice zilnice (tesutul muscular este tesut activ, care consuma calorii chiar si cand stai degeaba).

Uite inca un lucru interesant: majoritatea oamenilor PIERD muschi atunci cand sunt in perioada de “definire”. Asta se datoreaza mai multor factori:

Consum inadecvat de calorii – sa nu mananci destul este echivalentul “sinuciderii” metabolice.

Nu numai ca va rezulta intr-o scadere imediata a caloriilor “arse” pe zi, dar va face ca organismul tau sa inceapa sa consume tesut muscular pentru energie (pentru ca tesutul muscular este mai putin important din punct de vedere al supravietuirii decat grasimea corporala bogata in calorii).

Cardio la intensitate scazuta excesiv – uita-te la un atlet din probele de rezistenta de la Olimpiada. Acum uita-te la un sprinter de performanta.

Vezi diferenta? Tipul de cardio de intensitate scazuta, facut in exces, poate “consuma” tesut muscular.

Incetarea antrenamentului cu greutati – majoritatea oamenilor care sunt la “definire” se bazeaza doar pe cardio pentru exercitiu (asta DACA fac vreun fel de exercitiu).

Din pacate, doar antrenamentul de tip cardio nu ajuta la mentinerea masei musculare; pentru asta, e nevoie sa integrezi si un tip de antrenament cu greutati.

Insuficienta proteina in alimentatie – proteina ar trebui sa fie nutrientul de baza in orice dieta de slabit, dar, din pacate, i se acorda cea mai mica importanta, comparat cu carbohidratii si grasimile.

Pe scurt, daca scopul tau este sa ai un corp sexy si suplu de care sa fii mandru, ar trebui sa mananci o forma de proteina la fiecare masa.

Ca o scurta concluzie, tesutul muscular sustine metabolismul, face arderea grasimii mai usoara, si duce la acel corp suplu pe care ti-l doresti.

Cum sa nu pierzi masa musculara cand dai jos grasime