Sa lamurim mai intai cateva lucruri legate de abdomen:

Abdomenul este format din muschi, la fel ca bratele si picioarele. Muschii si grasimea sunt doua tipuri diferite de tesuturi in corpul uman si nu se pot transforma unul intr-altul – punct.

Deci, chiar daca ai niste abdominali mai tari ca otelul, daca sunt acoperiti in straturi succesive de grasime, nu ii vei putea vedea niciodata – de aceea dieta este de baza in atingerea “pachetelelor” mult dorite.

Trebuie sa iti antrenezi abdominalii peste doua sau trei ori pe saptamana pentru a obtine muschi tari si puternici. Dar trebuie sa ii antrenezi suficient de tare ca sa aiba nevoie de timp de recuperare.

Cheia succesului in acest caz este alegerea unor exercitii care chiar sa ii puna pe treaba. De exemplu, exercitiile de stabilitate sunt o alegere foarte buna pentru intarirea zonei abdominale.

Exercitiile abdominale NU reduc grasimea din acea zona. Acest lucru s-a demonstrat iar si iar, dar multi oameni inca mai dau crezare acestui mit.

Ca principiu de baza, nu poti reduce grasimea dintr-o zona facand regulat exercitii care vizeaza acea arie corporala.

“Arderea” grasimii abdominale se supune acelorasi reguli ca oriunde altundeva in corp: trebuie sa iti supraveghezi dieta si sa faci exercitii cardiovasculare suficiente pentru a crea un deficit caloric.

Pentru a obtine muschi abdominali extraordinari este necesar mai mult decat 1000 de abdomene pe zi.

Mai bine uita de tot de abdomenele efectuate cu miscari intregi. Iata explicatia: un exercitiu abdominal complet, desi dificil, va lucra flexorii coapsei, care nu au absolut nici o legatura cu felul in care iti arata abdomenul.

Varietatea este cheia pentru a obtine abdomenul mult-dorit. Incearca sa executi exercitiile din unghiuri diferite – astfel vei lucru nu doar rectus abdominis, cel mai proeminent muschi, ci si oblicii interni si externi si muschii transversali.

Atunci cand iti lucrezi abdominalii, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

Intinde-te cu spatele pe podea, cu genunchii flexati si picioarele bine sprijinite si putin departate.

Tine-ti privirea indreptata spre tavan. (acest lucru te va feri sa pui barbia in piept)

Prefa-te ca ai o portocala sub barbie, sprijinita pe piept. Nu vrei sa tragi de gat si sa impingi barbia in piept.

Pune-ti doar degetele sub cap, nu intreaga palma. Si acest truc te va ajuta sa iti pastrezi barbia dreapta.

Atunci cand incepi exercitiile pentru muschii abdominali, ridica usor umerii de jos; astfel vei lucra abdomenul si iti vei pastra muschii flexori in stare de relaxare.

Controleaza-ti corpul si la miscarea negativa: lasa-ti abdomenul sa se relaxeze usor atunci cand revii la podea.

Cat de corect executi exercitiile pentru abdomen