Tenul trebuie ingrijit pentru a-i mentine starea de sanatate si tonusul in forma cat mai buna, un timp cat mai indelungat.

Ingrijire inseamna tot ce trebuie sa faci zilnic, fara exceptie, pentru curatarea tenului, tonifierea, hidratarea si hranirea acestuia.

Curatarea inseamna demachiere zilnica, dimineata si seara.

Daca nu ai probleme cu starea tenului, vei folosi produsele recomandate de cosmetician sau medicul dermatolog, iti vei curata fata dimineata de toxinele eliminate de organism prin porii pielii in timpul noptii prin spalare cu apa la temperatura camerei (mai bine mai rece pentru ca e mai tonica si mai buna pentru circulatia sanguina si te ajuta sa te trezesti); de preferat ar fi sa folosesti spray-uri cu apa termala si/sau infuzii de plante.

Seara trebuie obligatoriu sa te demachezi de praf, fardurisi orice s-a depus pe fata in timpul zilei.

Trebuie sa ti seama de tipul de ten in alegerea produselor si de tipul de produse de machiaj aplicate pe fata.

Astfel, produsele rezistente la apa vor trebui indepartate cu ajutorul demachiantelor speciale pentru aceste farduri, iar cele cu textura mai densa, cum ar fi fardurile folosite pentru scena, le vei indeparta cu ajutorul demachiantelor tip crema.

Iata un TRUC: In caz de urgenta, in lipsa demachiantelor speciale pentru fardurile rezistente la apa, poti folosi uleiul de masline sau, si mai bine, uleiul de porumb (ATENTIE SA FIE PRESAT LA RECE). Si mai la indemana de cele mai multe ori poate fi uleiul pentru copii.

Demachierea corecta se face prin aplicarea produsuluide demachiere direct pe fata cu ajutorul degetelor, prin masarea usoara a produsului si stergerea cu tampoane speciale, pentru a ajuta la indepartarea prafului si a fardurilor.

Demachiantul nu se aplica pe tampoanele de demachiant intai, pentru ca astfel produsul ar intra jumatate in tampon! Se consuma mult si inutil; in plus demachierea ar dura mai mult si nu s-ar realiza atat de bine.

Tonifierea se realizeaza prin tamponarea fetei cu tampoane imbibate cu lotiuni tonice speciale in functie de fiecare tip de ten; apoi astepti cateva minute pentru ca produsul sa-si fac efectul si treceti la etapa urmatoare.

Bine ar fi ca intai sa stergi fata cu tamponul imbibat in produs, pentru a indeparta urmele de demachiant si apoi sa tamponezi usor cu un tampon curat pentru a lasa produsul pe ten.

In functie de tipul de ten, poti folosi si infuzii de plante astfel:

  • pentru ten normal: ceai verde, nalba, musetel
  • pentru ten uscat: soc, tei, musetel, nalba
  • pentru ten gras: cimbru, sunatoare.

Toate aceste infuzii au rol benefic pentru piele: fie sunt calmante, fie astringente.

Poti folosi deasemenea si apa minerala.

Cateva trucuri de ingrijire a tenului