Demachierea fetei se face dimineata si seara iar daca in timpul zilei doriti sa va machiati din nou, va veti demachia mai intai inca o data.

Un demachiaj pe zi reprezinta un mimin necesar. Demachiantul care se aplica dimineata are rolol de a indeparta secretiile adunate si scoase la suprafata de piele in timplul noptii, mai ales daca aveti un ten gras.

Demacherea asigura pielii o mai buna respiratie deoarece ea indeparteaza impuritatile, fardul si secretiile facand astfel ca pielea sa devina supla si catifelata, asa cum o doriti.

Orice tratament cosmetic, indiferent ca este un tratament clasic sau un termotratament trebuie sa se faca pe o piele curatata foarte bine in prealabil.

Demachiantul nu trebuie sa fie absorbit de catre piele, el trebuie doar aplicat astfel incat prin aplicarea sa sa antreneze toate impuritatile aflate pe suprafata pelii. Varietatea demachiantelor este foarte mare.

Demachiantul se alege de la ten la ten si de la o femeie la alta in functie de natura tenului si de preferinte astfel: laptele demachiant sau crema demachianta se folosesc pentru tenurile uscate iar pentru tenurile grase se folosesc emulsiile care se pot folosi impreuna cu apa si sapunul daca acestea sunt bine suportate de tenul respectiv

Cum se face demachierea

Legati-va parul cu o bentita si aveti grija ca mainile sa va fie perfect curate. Incepeti cu buzele si faceti miscari circulare cu ajutorul uniu tampon de vata …

Nu imbibati vata cu crema sau laptele demachiant pentru ca vata va absorbi in mod inutil o parte din produsul cosmetic.

Turnati laptele demachiant sau crema in causul mainii si apoi intindeti pe obraz dupa care luati vata si masati usor.

Demachierea va fi urmata de stergera obrazului cu o lotiune tonica. La demacherea ochilor veti incepe cu indepartarea rimelului de pe gene si apoi stergeti pleoapele folosind un tampon de vata umezit cu apa.

Exista in comert tampoane demachiante subtiri special concepute pentru asa ceva.

Daca aveti un ten gras puteti folosi laptele crud amestecat cu zeama de lamaie, dar si solutii astringente cu conditia ca procentul de alcool continut de acestea sa fie moderat.

Daca faceti abuz de aceste solutii cu continut mare de alcool riscati sa iritati pielea sa o inaspriti si sa stimulati glandele sebacee care secreta grasimi.

Daca aveti un ten nu foarte gras dar care necesita totusi o lotiune astringenta, avand porii dilatati este necesar ca inainte de aplicarea solutiei astringente sa stergeti fata cu un ulei gras.

Astfel nu veti mai lipsi fata de grasime in mod brusc iar porii dilatati se vor inchide in mod mai firesc.

Demachierea fetei