Cum sa obtii maximum de efect cand faci fitness numai 2 zile pe saptamana?

Suntem constienti ca ar trebui sa ne facim timp pentru un program regulat de exercitii fizice, dar de la vorba la fapta mai avem mult.

Asa ca incercam sa reducem totul numai la 2 zile pe saptamana.

Si asta nu neaparat pentru ca silueta ta nu este asa cum ti-ai doriā€¦ ci pentru ca este important sa-ti tonifici musculatura, iar acest lucru are urmari benefice si asupra starii tale de spirit.

Nu te gandi ca este prea putin – poti obtine rezultate remarcabile, daca tii cont de cateva aspecte si iti concepi un “plan de atac”.

Multi dintre noi avem tendinta de a uita de incalzire, din dorinta de a trece mai repede la exercitiile propriu zise. Insa numai astfel vei evita febra musculara. Incalzeste grupele de muschi pe care stii ca le vei lucra in ziua respectiva.

Poate ti se pare ca este mult mai eficient sa efectuezi doua programe complete de exercitii in aceste 2 zile, insa adevarul este ca iti vei solicita mai mult si mai benefic musculatura daca imparti exercitiile in doua parti egale – cu alte cuvinte, mai putin si mai intens.

Iata cateva modalitati de concepere a programelor partiale.

Pentru prima zi, propune-ti sa lucrezi numai exercitii pentru spate, bust, muschii bicepsi si tricepsi, iar a doua zi, musculatura trenului inferior – abdomenul, fesele, coapsele si gambele.

Avantajul acestui procedeu este ca, procedand astfel, vei “cuprinde” toate grupele musculare importante, in asocierile optime.

Dezavantajul este ca programul exercitiilor pentru musculatura superioara este mai lung – din moment ce trebuie sa acorzi aceeasi atentie fiecarei grupe musculare in parte.

Sau prima zi, propune-ti sa efectuezi un program care sa includa exercitii pentru spate, tricepsi, umeri si gambe, iar duminica, exercitii pentru bust, bicepsi, coapse si abdomen.

In felul acesta, musculatura va fi solicitata cam in aceeasi masura, dar, daca sunteti incepatoari, programul acesta se poate dovedi putin confuz.

Alegerea va apartine, in functie de preferinta si de modul in care reactioneaza corpul Dvs.

Indiferent pentru care tip de program optati insa, aveti grija ca acesta sa includa cate 10-12 seturi de exercitii pentru fiecare grupa musculara in parte.

Si inca un aspect pe care este indicat sa-l aveti in vedere – incepeti intotdeauna cu grupele mari de muschi, mergand din aproape in aproape spre grupele mici, pentru a preveni aparitia febrei musculare.

Daca va simtiti in forma (sau sunteti binecuvantati cu un metabolism bun), puteti face cate o serie de exercitii aerobice, timp de 30 de minute, dupa fiecare program de antrenament.

Insa, daca aveti tendinta sa acumulati repede in greutate, un interval 40-50 de minute ar fi mai indicat.

Ideal ar fi sa procedati si aici la o impartire – 15 – 20 de minute inainte de programul efectiv de exercitii, si restul, la incheierea acestuia. Procesul de ardere a caloriilor va fi mult mai intens.

Fitness numai 2 zile pe saptamana