Bineanteles orice femeie doreste sa arate cat mai bine si in acelasi timp sa arate cat mai naturala.

Pentru aceasta trebuie sa stie sa aleaga tehnica de machiaj in functie de mai multi factori cum ar fi:

  • culoarea pielei
  • tonul fetei
  • anotimp
  • ocazie
  • felul in care este imbracata
  • tunsoare

Dar ca sa arati bine, nu inseamna doar sa sti sa te machezi.

Aceasta presupune o ingrijire si o intretinere corespunzatoare a fetei tale.

Sa luam de exemplu: OCHII

Despre ochi, se spune ca sunt “Oglinda sufletului” si ca privirea este cea care, invariabil, atrage atentia ca un magnet.

Nu este de mirare ca majoritatea femeilor sunt preocupate de aceasta trasatura a chipului si incearca sa o evidentieze cu ajutorul accesoriilor din trusa de machiaj.

Aici nu exista reguliā€¦ fiecare dintre noi avem alta conformatie a fetei si nu numai culoarea ochilor ar trebui sa fie criteriul de alegere a nuantelor si texturilor.

Cateva reguli de intretinere si ingrijire a ochilor

In fiecare seara, aplica un demachiant special pentru pielea din jurul ochilor, care este mult mai fina si mai sensibila decat in restul fetei.

Regula este valabila si in ceea ce priveste crema de zi, respectiv cea de noapte.

Continutul de grasimi din compozitia produselor va afecta, in timp, zona delicata a ochilor, care va deveni suprasaturata, porii vor fi “sufocati”, iar structura si aspectul epidermei vor fi compromise.

De asemenea, nu folosi in zona ochilor creme sau lotiuni astringente, produse destinate combaterii acneei sau masti faciale.

Cremele destinate ingrijirii epidermei din jurul ochilor trebuie sa fie bogate in elemente nutritive specifice dar, in acelasi timp, sa aiba textura usoara.

Nu vei reusi sa impiedici aparitia ridurilorā€¦ face parte din evolutia fireasca a fiecarei femei, insa poti intarzia procesul si atenua efectul inestetic al acestuia.

Invata sa-ti ingrijesti ochii